To miód czysty, surowy, pochodzący od rodzimych pszczół pozyskujących nektar z jednorodnych regionów Polski.
Jeden z najwspanialszych cudów natury, powstający z nektaru kwiatów robinii akacjowej - zwanej inaczej białą lipą.
Doskonały dla tych, którzy miodu używają rzadko, ale cenią jego rewelacyjne właściwości smakowe i zdrowotne. To za sprawą dłuższego czasu krystalizacji, co powoduje, że miód akacjowy dłużej pozostaje płynny i zachowuje swoją pierwotną formę. Tę właściwość zawdzięcza dużej ilości fruktozy w swoim składzie.
Dodatkowo fruktoza sprawia, że miód akacjowy ma niezwykle słodki smak i wyrazisty aromat, a najczęściej przybiera barwę niezwykle jasną, czasem wręcz przezroczystą.
Miodociekawostka:
Choć wydawać mogłoby się, że miód akacjowy powstaje z drzewa akacji, to nazwa jest w tym przypadku myląca. Robinia akacjowa, to nie to samo, co akacja. Robinia kwitnie bardzo krótko, tylko 10 dni, ale za to jest niezwykle wydajnym drzewem. Z jednego średniej wielkości krzewu, pszczoły potrafią wytworzyć nawet pół kilograma miodu!
Miód od Miododajnych jest produktem społecznie odpowiedzialnym!
Co to znaczy?
Zerknij tutaj!
Miód od Miododajnych to przede wszystkim:
⬢ Jednorodny Polski miód.
⬢ Rozlewany w naturalnej temperaturze.
⬢ Produkt społecznie odpowiedzialny.
⬢ Zrównoważona pszczela gospodarka.
Wspieraj produkty lokalne i wybieraj odpowiedzialnie.
Wspieraj produkty lokalne i wybieraj odpowiedzialnie.
Nikt jeszcze nie opublikował opinii na temat tego produktu.