To miód czysty, surowy, pochodzący od rodzimych pszczół pozyskujących nektar z jednorodnych regionów Polski.
Miodobranie lipy zaczyna się zwykle z początkiem lipca, lipy wydają swój nektar tylko w bezwietrzne dni, kiedy temperatura w nocy nie spada poniżej 15 stopni.
Ten przepyszny miód to klasyka polskiej kuchni, ceniony i uwielbiany przez wszystkich. Wbrew pozorom, pozyskanie nektaru nie jest takie proste, ponieważ trudno znaleźć większe skupiska drzew.
Kolor tego miodu jest lekko zielonkawy w płynnym stanie, a gdy się krystalizuje, przechodzi w barwę bursztynową. W smaku można wyczuć kwiat lipy, gorzkawą nutę i odrobinę pikanterii.
Miodociekawostka:
Z uwagi na dużą zawartość olejków eterycznych, miód lipowy wykorzystuje się w celach uspokajających, obniżających ciśnienie krwi, a także przy bezsenności i wzmożonym stresie. Jeśli jego płynna konsystencja utrzymuje się dłużej niż kilka tygodni, może być zafałszowany, dlatego wybieraj miody tylko ze sprawdzonych źródeł!
Miód od Miododajnych jest produktem społecznie odpowiedzialnym!
Co to znaczy?
Zerknij tutaj!
Miód od Miododajnych to przede wszystkim:
⬢ Jednorodny Polski miód.
⬢ Rozlewany w naturalnej temperaturze.
⬢ Produkt społecznie odpowiedzialny.
⬢ Zrównoważona pszczela gospodarka.
Wspieraj produkty lokalne i wybieraj odpowiedzialnie.
Wspieraj produkty lokalne i wybieraj odpowiedzialnie.
Nikt jeszcze nie opublikował opinii na temat tego produktu.